Stranačke aktivnosti     | 27.05.2021. 12:45 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

 

NAZOVIMO STVARI PRAVIM IMENOM!

 

Platforma za progres podsjeća na odrzažanje mirne protestne šetnje pod nazivom: "Nazovimo stvari pravim imenom", koja će se održati u nedjelju, 30.05.2021. godine, sa početkom u 12:00 sati. Mjesto okupljanja je Sebilj na Baščaršiji.

 

Pozivamo sve građane, predstavnike NVO, političkih opcija, međunarodne zvaničnike, simpatizere drugih političkih stranaka, pripadnike manjinskih naroda, da ne razmišljaju o zastavi ispod koje će protesti biti održani,  nego da razmisle imamo li bar jedan zajednički interes, pogled i viziju za bolje sutra!

 

"Ako neko razmišlja da li treba da učestvuje u protestima u nedjelju, neka pita kako je penzionerima, demobilisanim borcima, malim privrednicima, onima bez prava na liječenje, mladima i žrtvama korupcije i nepravde. Ne može niko očekivati da se drugi bore za njih, ako oni sami to ne urade. Svako mora dati svoj doprinos da bi se promijenilo stanje građana i države." - rekao je danas predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić.

 

Za protestnu šetnju su pribavljene dozvole MUP - a Kantona Sarajevo i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 

Napominjemo i da će svi učesnici morati držati odstojanje i nositi maske. Šetnju ćemo završiti u 13:00 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, gdje će se građanima obratiti predsjednik Platforme za progres i gosti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo