Bosna i Hercegovina     | 27.05.2021. 14:39 |

Vlada KS - Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažirani u Covid odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, JU Opća bolnica ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' i JU Dom zdravlja KS, u periodu od 01. januara do  31. marta ove godine.

Milion KM za stimulacije radnicima je osiguran kroz Finansijski plan ZZO-a, a milion KM kroz budžetske preraspodjele, sa pozicija svih kantonalnih ministarstva, na koje je danas dala saglasnost Vlada KS.

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova angažiranih uposlenika, dostavljenih iz tih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na poslovima za svakog uposlenika.

Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije virusa COVID-19, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije virusa bili angažirani u Covid odjeljenjima, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana