Bosna i Hercegovina     | 27.05.2021. 18:18 |

Obilježena 26. godišnjica osnivanja Unsko-sanskog kantona

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ,27. maja (FENA) - Obilaskom spomen obilježja i odavanjem počasti braniocima Bosne i Hercegovine, te svečanom pres-konferencijom članova Kantonalne vlade i skupštine, danas je u Bihaću obilježena 26. godišnjica od osnivanja Unsko-sanskog kantona (USK).

„Dan Unsko-sanskog kantona i ove godine zbog pandemije koronavirusa obilježavamo skromno, ali časno, s ponosom i dostojanstvom. Samo to i zaslužuju svi oni koji su se borili ili čak položili živote za naš kanton i našu Bosnu i Hercegovinu. Danas se suočavamo i s brojnim drugim izazovima, ali kao i uvijek nastojimo biti primjer časnih patriota i najjači kada je to najpotrebnije. Samo zajedništvom i napornim radom, možemo uspješno odgovoriti na sve izazove i osigurati barem približno željenu budućnost“, riječi su premijera USK Mustafe Ružnića.

Danas je obilježena i godišnjica pogibije doktora Irfana Ljubijankića, ratnog ministra vanjskih poslova BiH i svih članova njegove delegacije koja je prisustvovala konstituirajućoj sjednici Skupštine USK u Bihaću, kao i članova posade helikoptera. Nažalost, živote su izgubili kada je njihova letjelica pogođena neprijateljskim projektilom, prilikom povratka u Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana