Stranačke aktivnosti     | 28.05.2021. 10:22 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Naša stranka Stari Grad: Napravljen prvi korak ka izgradnji poslovnog inkubatora u hotelu Nacional
Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad usvojena je inicijativa za osnivanje poslovnog inkubatora za mlade na prostoru bivšeg hotela Nacional. Iz Općinskog odbora Naše stranke Stari Grad ističu da se već treću godinu zalažu da se to uradi:
„Naše članice Adla Kupusović i Jasmina Mršo su osmislile cijelu ideju još prije tri godine. Ove godine, u januaru, amandmanski smo na budžet djelovali da se za ovu namjenu izdvoji 200.000 KM. Jako je važno da se konačno krenulo u realizaciju i ponosni smo na vlastiti doprinos tome. Međutim, pošto hotel Nacional ima neriješene imovinske-pravne odnose realizacija bi mogla potrajati, ali trudit ćemo se da se sve prepreke na putu do izgradnje poslovnog inkubatora što prije riješe.“
Poslovni inkubator podrazumijeva da zaposleni u različitim oblastima dijele isto radno mjesto, pritom zadržavajući sopstvene navike i aktivnosti. Ovo je idealno rješenje za ljude koji ne vole raditi sami, a čiji posao ne zahtijeva odlazak na tačno određeno radno mjesto. Ovaj vid poslovne kohabitacije su već odavno kao profitabilan prepoznali privatni investitori. U Našoj stranci smatraju značajnim da su i lokalne samouprave, opremanjem prostorija koje imaju na raspolaganju, počele ići u istom pravcu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu