Bosna i Hercegovina     | 28.05.2021. 12:10 |

Toudic: Nastaviti saradnju sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic posjetila je Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH.

Tom prilikom je direktor Centra Arben Murtezić upoznao ambasadoricu s radom i programskim ciljevima Centra, kao i planovima za nastavak uspješne saradnje, o čemu svjedoče dva uspješno provedena sporazuma o saradnji kao i veliki broj nosilaca pravosudnih funkcija u BiH koji su uz pomoć francuske ambasade obučeni za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne trgovine umjetninama.

Murtezić je istakao da će Centar nastaviti s doprinosom jačanju vladavine prava i uz pomoć partnera raditi na povećanju kvalitete obuka.

- Centar se brzo prilagodio uslovima rada u vrijeme pandemije, ali već pravimo planove za normalan rad o kojima smo danas upoznali naše goste – rekao je on.

Ambasadorica Toudic pozdravlja francusko ulaganje u borbu protiv organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini i na zapadnom Balkanu jer, kako je kazala, koristi svima.

- Pozdravljam odličnu saradnju koja se na ovom polju već održava sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine – istakla je Toudic.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!