Kultura     | 28.05.2021. 13:59 |

Lopud festival slavi film, suvremenu umjetnost i gastronomiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.maja (FENA) -Prvi Ponta Lopud Festival bit će održan od 1. do 5. jula na otoku Lopudu u Hrvatskoj, u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, a uz seriju filmskih masterclassova oskarovca Pawela Pawlikowskog, donosi i filmske projekcije na otvorenom te posebna gourmet iskustva.

Ponta Lopud donosi ekskluzivne filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama, kreativne susrete filmskih profesionalaca i zaljubljenika u  filmsku umjetnost, saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

U posebnom dijelu internacionalnog programa za profesionalce iz filmske umjetnosti, Ponta Lopud uz podršku industrijske platforme Sarajevo Film Festivala CineLink, nudi seriju masterclassova oskarovca Pawela Pawlikowskog, jednog od najznačajnijih režisera današnjice te dobitnika brojnih svjetskih nagrada, kao i nagrade Oscar 2013. godine za najbolji film na stranom jeziku IDA. Tijekom tri majstorska tečaja namijenjena režiserima i glumcima iz regije i svijeta, Pawlikowski će dekonstruirati svoje poznate filmove i pokazati svoj način rada na pripremi i realizaciji filma.

 Direktor Sarajevo Film Festivala i suosnivač Ponta Lopud Festivala Mirsad Purivatra kazao je da se raduje prilici da na predivnom otoku Lopudu pokreće se o projekt koji bi mogao postati novo mjesto okupljanja i razgovora filmskih autora i ljubitelja filma.

-U ovom trenutku u kojem smo toliko željni druženja i razgovora, vjerujem da će prvo izdanje Ponta Lopud Festivala biti pravi putokaz kako se vratiti istinskim vrijednostima života i uživanja u filmskoj umjetnosti- izjavio je Mirsad Purivatra.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta