Bosna i Hercegovina     | 28.05.2021. 16:54 |

Izetbegović: Turizam, poljoprivreda i energetika su šanse za Hercegovinu (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

STOLAC, 28. svibnja (FENA) - Izaslanstvo Stranke demokratske akcije (SDA), predvođeno predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, u petak je boravilo u Stocu gdje se susrelo s predstavnicima Općinskoga odbora SDA kako bi razgovarali o infrastrukturnim projektima i stranačkim aktivnostima. 

- Ubrzana infrastrukturna izgradnja donijet će investicije, ali sve to treba forsirati dodatno od strane vlasti - izjavio je Izetbegović novinarima, dodajući kako su šanse u Hercegovini turizam, poljoprivreda i energetika.

- Mislim da će se težište proizvodnje energetike prebacivati iz Bosne ka Hercegovini. Tako da treba ići ispred vremena, ne čekati. To će većinom biti privatne investicije, a mi smo tu da pomognemo da se one pronađu. U tom smjeru se ubrzano radi i autocesta Sarajevo-Mostar u kojoj vidimo šanse za razvoj - dodao je Izetbegović.

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Salmir Kaplan naveo je kako, nažalost, sve projekte koji su se trebali rješavati na lokalnoj razini, oni u Stocu moraju rješavati na višoj razini vlasti.

- Ovdje u Stocu moramo sve naše lokalne probleme rješavati na višoj razini zato što HDZ, kao 'nosilac europskih vrijednosti', provodi srednjovjekovnu politiku - kazao je Kaplan.

Naglasio je kako je i ovaj posjet još jedan dokaz razumijevanja viših razina vlasti te da su dosad mnogi projekti uspješno realizirani.

U izaslanstvu SDA bili su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5957

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Dzd2NJKj9IpWNovJyGXd89922uASsxMh?usp=sharing

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana