Stranačke aktivnosti     | 29.05.2021. 11:14 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Forum mladih Naše stranke: Memorijalni zid za preminule od bolesti COVID-19

Sara Arslanagić, vijećnica Naše stranke u Općini Centar, je u ime Foruma mladih Naše stranke podnijela inicijativu za odavanje javne počasti preminulima od bolesti COVID-19. Inicijativa je usvojena na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

„Najprikladnijim načinom da se preminulima oda počast jest memorijalni zid na kojem bi svim građanima i građankama bilo omogućeno da izraze svoje osjećaje u vezi s preminulima. Naravno, odluku o tome koja je lokacija najprikladnija prepuštamo općinskoj službi za urbanizam. Članovi i članice Foruma mladih su se dogovorili kad odluka bude donesena da svoje poštovanje i sućut s porodicama preminulih izrazimo srcima koja ćemo na tom zidu nacrtati“, kaže Arslanagić.

Osim izražavanja sućuti, zid bi bio u funkciji podizanja svijesti o broju preminulih te podizanja nivoa samodiscipline kod građana u vezi s poštivanjem propisanih mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo