Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost GV HNS-a BiH

Saopćenje

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora održalo je svoju 15. sjednicu u petak, 28. svibnja, u prostorijama Predsjedništva HNS u Mostaru.

Na sjednici je razmatran tijek priprema 9. zasjedanja Sabora koje je planirano 4. lipnja u Mostaru. Glavno vijeće je  usvojilo Izvješće o radu Glavnog vijeća za proteklo dvogodišnje razdoblje.

Glavno vijeće je prihvatilo inicijativu Odjela za branitelje na čelu s Vladom Džojićem o snimanju dokumentarnog filma povodom 30. obljetnice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane koja se obilježava sljedeće 2002. godine.Prof. dr. Ivo Čolak voditelj Odjela za znanost i obrazovanje je imenovan koordinatorom projekta, a u projektu će pored Odjela  kojim rukovodi Prof. dr. Ivo Čolak ispred Glavnog vijeća sudjelovati, Odjel za Domovinski rat i branitelje HVO-a  Odjel za Drugi svjetski rat i poraće, te Odjel za kulturu sport i medije.

Razmotrena je i informacija o režimu ulaska u Republiku Hrvatsku za hrvatske državljane iz B i H u kontekstu priprema Republike Hrvatske za pristupanje u  Schengenski prostor i nakon ulaska u Schengen, o čemu će u narednomrazdoblju, u suradnji s institucijama u Republike Hrvatske, članovi Glavnog vijeća tražiti optimalno rješenje.

 U Mostaru,  28. svibnja 2021

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.