Stranačke aktivnosti     | 29.05.2021. 16:35 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Što prije ode ova vlast prije će otići i visoki predstavnik

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije se odazvao pozivu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović na sastanak povodom imenovanja novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini zbog načina na koji su pozvani predstavnici ove stranke.

Naglasio je da je prvo održan sastanak sa strankama u vlasti, a da je, potom, pozvana opozicija „onako usput“.

„Sazvati prvo stranke pozicije i donijeti određene zaključke o pitanju koje se odnosi na novog visokog predstavnika i onda usput pozvati opoziciju da se pridružimo zaključcima koje su oni donijeli, to je nepristojno i ponižavajuće. Uz to, predsjednik Republike Srpske je kasnije oholo i tendenciozno iskrivljivala i komentarisala naš stav oko sastanka. Smatram da predsjednik RS treba svakoga da sasluša i da čuje i one stavove koji su možda drugačiji“, kazao je Šarović.

Na ovaj način, dodaje, ne može se raditi i sarađivati.

Ponovio je stav SDS-a da je visoki predstavnik nepotreban državi koja želi biti članica Evropske unije.

„Međutim, naš stav je i da zahvaljujući ovakvoj vlasti u RS , prije svega gospodinu Dodiku, koji je na neki način oživio i gospodina Incka koji je bio potpuno zaboravljen, visoki predstavnik će u ovoj državi biti još ko zna koliko godina. Što prije skinemo ovu vlast u RS, ali i na nivou BiH, prije će otići i visoki predstavnici. Čak, mislim, da im odgovara da ovde bude visoki predstavnik, da se prave tenzije i izmišljaju koje kakvi neprijatelji, kako bi se narodu prodavale priče“, rekao je Šarović.

Na kraju, dodaje da još nije izvjesno da li će Kristijan Šmit biti imenovan imajući u vidu protivljenje Rusije i uprkos činjenici da Evropska unija ovo pitanje vidi kao završenu stvar.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!