Bosna i Hercegovina     | 31.05.2021. 10:41 |

Na sjednici Skupštine KS Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje i Nacrt zakona o ministarstvima i drugim organima uprave, bit će razmatrani danas na sjednici Skupštine tog kantona.

Zastupnici će razmatrati i Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo, u formi dokumenta "Analiza COVID-19 epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo" te Prijedlog odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode.

Na dnevnom redu je Izvještaj o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu te prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na programe rada Zavoda zdravstvenog osiguranja, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Apoteka Sarajevo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata, Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš",  JU Dom zdravlja  te ostalih zdravstvenih institucija u tom kantonu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana