Regija     | 31.05.2021. 14:05 |

Logar: Slovenija se dobro pripremila za predsjedanje EU-om

FENA Agencije

LJUBLJANA, 31. svibnja (FENA) - Slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar kazao je u ponedjeljak da se Slovenija dobro pripremila na ulogu polugodišnjeg predsjedanja Vijećem EU-a koje započinje 1. srpnja.

"Dobro smo se pripremili i očekujem da ćemo ovdje razgovarati kako iz tog predsjedanja izvući što više. Pred nama su zahtjevni mjeseci", kazao je Logar na zatvorenom savjetovanju slovenskih diplomata koje se održava na Brdu kod Kranja.

Kao neke od glavnih tema koje će Slovenija organizirati najesen naveo je raspravu u okviru konferencije o budućnosti Europe početkom rujna te summit EU-zapadni Balkan, planiran za 6. listopada.

Po riječima šefa slovenske diplomacije, pred Ljubljanom je u predstojećem razdoblju niz "zahtjevnih dosjea", a želi se postići napredak u vezi europske perspektive zapadnog Balkana, te deblokada početka pregovora EU-a s Makedonijom o članstvu.

Još prije toga, upozorio je Logar, Sloveniju čekaju napori na implementaciji tzv. digitalnog certifikata vezanog za jedinstvene mjere za prijelaz granica u EU-u u sadašnjoj fazi epidemije.

Što se tiče odnosa sa susjednim državama, on je naglasio da će u fokusu i dalje biti gospodarski odnosi i razvoj infrastrukturnih veza, što po njegovoj ocjeni donosi i mogućnost prevladavanja nekih neriješenih pitanja, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'