Bosna i Hercegovina     | 31.05.2021. 14:41 |

MUP KS raspisao konkurs za prijem 200 policajaca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni konkurs za prijem 200 policijskih službenika, sa početnim činom "policajac", koji će ostati otvoren 30 dana.

- Ovo je važan dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Imati ćemo 200 novih policijskih službenika da se brinu o sigurnosti građana. Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala - istakao je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica.

Ministar je naglasio da je MUP KS već dugo vremena kadrovski potkapacitiran, a raspoložive policijske snage preopterećene dodatnim obimom posla usljed pandemije koronavirusa i migrantske krize, saopćeno je Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Posljednji prijem policijskih službenika je bio u 2017. godini.

- Oko 350 policijskih službenika nedostaje trenutno po pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Situaciju dodatno otežava i pandemija, jer je veliki broj naših službenika bio van stroja usljed oboljenja od COVID 19. Ovim novim prijemom situacija će se značajno poboljšati -  istakao je ministar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom