Stranačke aktivnosti     | 31.05.2021. 14:52 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Mladi Platforme za progres povodom saopćenja Asocijacije mladih SDA BiH:

JEL' VAS ASIM POSLAO?!

Mladi Platforme za progres pozivaju AM SDA BiH na više konkretnog rada za mlade, a manje branjenja loših stranačkih šefova!

Umjesto toga bismo Vas radije pitali:

- Šta je to konkretno za mlade u Bosni i Hercegovini uradila AM SDA BiH?

- Koliko predstavnika mladih imate u vrhu organizacije SDA BiH?

- Da li je AM SDA BiH ikada kreirala i sprovela ijednu omladinsku politiku koja se tiče uključivanja mladih u procese donošenja odluka?

- Da li je AM SDA BiH javno reagovala i ogradila se od članova SDA protiv kojih su podignute optužnice pred sudovima Bosne i Hercegovine ili za koje je dokazano da su sudjelovali u nečasnim radnjama u proteklih nekoliko godina? Mladi Platforme za progres ne smatraju patriotskim djelovanjem prešućivanje slučajeva "Asim", "Respiratori", "Osmica" i svjesno ignoriranje akumuliranja istih i mnogih drugih.

- Pored zastupljenosti mladih, kakvu gender politiku ima i vodi SDA BiH?

- Kako AM SDA BiH objašnjava davanje supremacije HDZ-u u Domu naroda PSBiH objašnjenjem da je 3=4?

- Da li je AM SDA BiH ikada osudila sporne javne nabavke, tendere i razne druge malverzacije sprovedene od strane istaknutih članova SDA BiH?

Mi smatramo da je dužnost svake mlade osobe da kreira bolje sutra za nove generacije i naraštaje, a ne da slijepo brani i štiti interese onih koji svjesno potkradaju narode Bosne i Hercegovine decenijama.

Sramno je pozivati nas u, kako kažete, "patriotski blok" koji se bori isključivo i samo za interese jednog naroda, što pravi jasnu razliku između naše i Vaše vizije Bosne i Hercegovine.

Naša vizija Bosne i Hercegovine se ogleda u tome da smo naš Kongres održali u Banja Luci 24.11.2019. godine sa svim obilježjima Bosne i Hercegovine dok ste vi sjednice predsjedništva vaše asocijacije organizirali u istom gradu, samo bez bilo kakvih značajnijih državnih obilježja.

Naša vizija države i društva se ne svodi na sitno potkusurivanje, nekoliko ministarstava i tajne, prećutne dogovore sa HDZ-om i SNSD-om, nego na otvorene korake i jasno uključivanje svih onih koji žele građansku i modernu Bosnu i Hercegovinu bez okova nacionalizma i šovinizma.

Upravo vi treba da se borite protiv najvećeg problema naše države, a to je odlazak čitavih generacija mladih i to baš radi socijalne nepravde i nezdrave atmosfere koju su stvorile upravo ove tri vladajuće stranke.

Prestanite biti samo slijepi sljedbenici svoje stranke dok starije kolege drže konce i guraju vas da budete sitni stranački "nosači" letaka i brošura, dok ste na listama na zadnjim mjestima, dok se vaš glas ne čuje nikad, osim kad vas guraju da napadate po društvenim mrežama političke neistomišljenike jer oni za to nemaju hrabrosti.

U mladosti je snaga, pokažite buntovničku energiju, pokažite i vi starijim kolegama i kolegicama da može bolje, a nemojte radi sitnih, ličnih interesa i nade da će vam dati kakvo mjestašce u kojekakvom upravnom odboru, da izgubite godine mladosti, kada ste imali priliku nešto da mijenjate.

Mi smatramo da, čak i vi, možete bolje! Nadamo se samo da vas nije Asim poslao...Vrijeme je da nazovemo stvari pravim imenom!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu