Bosna i Hercegovina     | 01.06.2021. 16:14 |

Pendeš i Al - Ahmadi razgovarali o unapređenju poslovnih i ekonomskih veza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Članica Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Marina Pendeš primila je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Osamaha Dakhela R. Al-Ahmadija.

Pendeš je informirala AL-Ahmadija o kompleksnosti društveno političkog uređenja Bosne i Hercegovine, zastupljenosti različitih naroda i religija, te dugoj tradiciji suživota na njenoj teritoriji, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Sagovornici su se složili da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te da parlamentarne grupe prijateljstva imaju dobru i razvijenu saradnju, ali da i dalje treba raditi na njenom unapređenju kako bi se stvarao bolji ambijent za intenzivnije poslovne i ekonomske veze.

Na sastanku je razgovarano i o reformskim procesima koji Bosnu i Hercegovinu čekaju na putu ka evropskim i euroatlantskim integracijama, koje su, kako je istaknuto, garant mirne i sigurne budućnosti za sve narode u Bosni i Hercegovini.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta