Bosna i Hercegovina     | 01.06.2021. 18:16 |

Bakir Izetbegović posjetio izložbu „Diplomatski put Alije Izetbegovića“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je danas Galeriju Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, u kojoj je postavljena izložba „Diplomatski put Alije Izetbegovića“.

Izetbegović je tokom posjete evocirao sjećanja na angažman prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i osnivača SDA Alije Izetbegovića u kontekstu jačanju pozicije Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni, koji je ovjekovječen fotografijama i citatima prezentovanim u Galeriji.

Izložene fotografije i citati, među kojima su i oni kojima su svjetski državnici opisivali Aliju Izetbegovića, se odnose na period prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, zatim ratni put, te postdejtonski period djelovanja prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, a bilježe neke od najvažnijih trenutaka u modernoj historiji države.

Izložbu, koja je upriličena povodom 29. godišnjice od prijema Republike Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije, su organizovali Javna ustanova Muzej „Alija Izetbegović i BZK „Preporod“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu