Sport     | 01.06.2021. 21:16 |

Musa: Široki je zasluženo izborio izlazak u Europu

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 1. lipanj 2021. (FENA) - Kapetan NK Široki Brijeg Božo Musa osvrnuo se u razgovoru za Fenu na nedavno završenu nogometnu sezonu, istaknuvši kako nije slučajnost što je njegova momčad završila prvenstvo na četvrtom mjestu ljestvice Premijer lige BiH.

Musa se u Široki Brijeg vratio u zimskom prijelaznom roku i kao kapetan je predvodio svoju momčad do plasmana u Europu.

- Došao sam u dosta dobrom fizičkom stanju, ali u prvoj utakmici protiv Mladosti zaradio sam rupturu lista zbog koje sam morao pauzirati mjesec dana. Nakon što sam zaliječio ozljedu praktički nakon dva do tri treninga s ekipom sam krenuo igrati. Utakmicama protiv Krupe i Veleža nisam bio zadovoljan svojom igrom na što je dosta utjecala upravo ozljeda, dok je u ostalim utakmicama bilo dosta dobro i zadovoljan sam kako sam odigrao polusezonu - kazao je Musa.

Dodao je da je bio iznenađen odlukom trenera Karačića da mu povjeri kapetansku traku, istaknuvši kako mu je privilegija biti kapetan kluba u kojem je počeo igrati nogomet.

- Kao domaćem igraču koji je svoje prve dodire s loptom napravio u ovom klubu, velika mi je čast što sam kapetan. Svjestan sam da to nosi veliku odgovornost, kako na terenu, tako i van njega. Nadam se da svojim ponašanjem , zalaganjem, karakterom i radom na treninzima mogu pomoći suigračima da postanu još bolji igrači, a sto je još bitnije i bolji ljudi - naglasio je.

Po njegovim riječima, momčad Širokog Brijega ima i karakter i kvalitetu te je sasvim zasluženo izborila Europu.

- Raspoloženje je odlično, kako u klubu tako i u cijelom gradu. Činjenica da smo imali doček na povratku iz Bijeljine u 2 sata poslije ponoći, dovoljno govori koliko je navijačima stalo do kluba i koliko cijene rezultat koji je ova mlada ekipa ostvarila - rekao je Musa.

Kapetan Širokog kazao je kako je sezona bila teška i iscrpljujuća, ali da je zbog toga uspjeh Širokog Brijega još vrjedniji.

- S obzirom na razne okolnosti koje su pratile klub kroz cijelu sezonu, od odlaska velikog broja igrača tijekom ljetnog i zimskog prijelaznog roka, pa ova situacija s koronom koja traje već preko godinu dana i koja je dosta utjecala na financijsku situaciju ne samo u našem već u svim klubovima Premijer lige BiH, možemo biti zadovoljni da je klub osvojio četvrto mjesto i izborio europska natjecanja - kazao je iskusni branič, dodavši kako klub rejtinga i tradicije poput Širokog Brijega uvijek mora težiti najvišim ciljevima, a to su Premijer Lige BiH ili Kupa BiH.

Nogometaši Širokog Brijega neće imati puno vremena za odmor s obzirom da već početkom srpnja slijede nastupi u Uefinoj Konferencijskoj ligi, a protivnika će Široki saznati 15. lipnja.

- Sigurno da je prednost što smo nositelji u prvom pretkolu i što možemo očekivati nominalno lakšeg protivnika. Međutim, nogomet je dosta napredovao i danas nema laganog protivnika, pogotovo ako ne uđemo koncentrirano u svaku utakmicu. Najprije se trebamo dobro odmoriti od ove sezone koja je bila teška i napuniti dobro baterije za sljedeću, a kad saznamo protivnika onda ćemo biti pametniji - rekao je Musa.

Prokomentirao je i svoj status u NK Široki Brijeg i planove za budućnost te ima li ambicije otisnuti se opet u inozemstvo:

- Ovdje sam ugovorom vezan još dvije godine, a sve moje misli i ambicije su vezane uz NK Široki Brijeg. Ugovor planiram odraditi do kraja, mislim da sam time sve rekao. Ovdje sam kući i uživam s obitelji, a to mi je najbitnije u ovom trenutku da su i oni sretni.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'