Bosna i Hercegovina     | 02.06.2021. 18:20 |

Fazlić: Dodik blokira rad institucija, to treba biti prvi zadatak za Schmidta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić kazao je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik mora konačno zakati sjednicu državnog Predsjedništva kako bi se nastavila procedura usvajanja Budžeta BiH i kako bi se on konačno usvojio u Parlamentarnoj skupštini BiH.

-Frapatna je činjenica da Dodik već nekoliko mjeseci nije zakazao redovnu sjednicu Predsjedništva, kao i da ne postoji način da se sankcioniše njegova blokada rada institucija. Je li normalno da šest-sedam mjeseci Dodik, kao predsjedavajući, zakaže samo jednu redovnu sjednicu?! Sigurno da je najava skorašnjeg dolaska novog visokog predstavnika uznemirujuća za Dodika te je glasan oko toga ovih dana, jer se očigledno plaši da će konačno, sa gospodinom Schmidtom, ponovo postojati mehanizam za sankcionisanje funkcionera koji ne rade svoj posao, ističe Fazlić u izjavi za javnost.

Dodaje kako je Dodikova obaveza da sazove sjednicu Predsjedništva kako bi se budžet proslijedio prema Parlamentarnoj skupštini BiH.

-Ukoliko nastavi vršiti blokadu, proizvodeći time ogromne finansijske i druge štete građanima BiH, to treba biti prvi problem, čijem se rješavanju gospodin Schmidt treba posvetiti po svome dolasku u BiH, jer je bilo kakva priča o nastavku evropskih integracija nemoguća, ukoliko imate političare koji mogu jednostavno ne raditi svoj posao i ne biti zbog toga sankcionisani, zaključuje Fazlić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta