Kultura     | 03.06.2021. 10:40 |

Federalno ministarstvo kulture podržava nabavku opreme za digitalizaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović sastala se sa predsjednikom Upravog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo Antoniom Beusom koji je upoznao s aktivnostima Fondacije.

Riječ je o unapređenjima u poslovanju Fondacije i aktivnostima koje su poduzete po raspisivanju ovogodišnjeg natječaja za potporu filmskim projektima i komplementarnim djelatnostima, a koji se zatvara 19. juna.

Kao važnu aktivnost Upravog odbora Fondacije, Beus je istakao da je u toku realizacija projekta nabavke opreme neophodne za digitalizaciju bh. kinematografije, za što je ministrica Dujmović izrazila puno razumijevanje i potporu projektu.

U okviru projekta će Fondacija u suradnji sa Vladom Federacije BiH realizirati nabavku opreme za digitalizaciju bh. kinematografije, što podrazumijeva nabavku opreme za snimanje i postprodukciju te obuku djelatnika koji bi je opsluživali, a sve za potrebe bh. producentskih kuća i filmskih institucija.

U projekt bi bila uključena i potpuna digitalizacija i katalogizacija bh. filmskog fonda, saopćeno je iz Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo