Kultura     | 03.06.2021. 10:49 |

Otvaranje kina Cineplexx Sarajevo 17. juna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Kino Cineplexx Sarajevo bit će otvoreno 17. juna uz film "Paklene ulice 9". 

- Veoma smo uzbuđeni što Sarajevu možemo predstaviti novi standard kino prikazivaštva u partnerstvu s hotelskom Grupacijom Europe te uz podršku Sarajevo Film Festivala - saopćeno je iz Cineplexxa.

Novo kino Cineplexx Sarajevo se nalazi na Marijin Dvoru, pokraj Hotela Holiday. Cineplexx Sarajevo ima osam kino dvorana i ukupni kapacitet s više od 1.000 sjedišta.

Cineplexx Sarajevo će gledateljima ponuditi nekoliko inovativnih kino tehnologija: Dolby Atmos sistem zvuka koji kao da kruži oko gledatelja pružajući mu osjećaj da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologiju za bistru sliku kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma.

Cineplexx Sarajevo će nuditi i izvanrednu udobnost sa posebnim VIP kožnim sjedištima, LoveBOX i ljubavnim sjedištima.

Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti i jedna od lokacija 27. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. augusta ove godine.

 - Jako se radujemo što napokon pokrećemo poslovanje u prekrasnom Sarajevu. U vremenu pandemije susreli smo se sa mnogim izazovima, poput smanjenih kapaciteta kinodvorana i manjeg broja premijernih naslova na velikim platnima. Sada smo odlučili krenuti dalje jer je odlazak u kino bitan dio svakodnevnice – to je način za provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima i porodicom, vrijeme za inspiraciju, edukaciju i zabavu. Ponosni smo što se Cineplexx porodica širi u Bosni i Hercegovini i što ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu publici u novom kinu u centru Sarajeva - izjavio je povodom otvorenja Cineplexxa Sarajevo Christof Papousek, managing partner Cineplexx Internationala. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo