Stranačke aktivnosti     | 03.06.2021. 10:29 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Sve što se imalo prodati, prenijeti od nadležnosti i pokrasti, to su uradili oni koji danas vode Republiku Srpsku a sebe žele predstaviti kao velike patriote. Ko je patriota a ko izdajnik dokazuje se djelima. – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a u velikom intervjuu za beogradsko izdanje Frankfurtskih vesti.

„Koliko znamo upravo oni iz SNSD-a su u savezu i kolaciji sa SDA, a nije SDS. I koliko znam jako dobro sarađuju punih 15 godina i sa njima su nedavno uveli BiH u NATO. Sa istim tim partnerima, dijele funkcije na državnom nivou i dijele vlast u Srebrenici. Mi iz SDS trenutno nemamo sporazum sa bilo kojm strankom iz FBiH, ni iz pozicije ni iz opozicije“ – naglasio je Šarović.

On je kazao da je Republika Srpska po ukupnom javnom dugu zaduženija od FBiH što je potpuno porazna činjenica.

„Srpska demokratska stranka radi na dokumentu koji će predstaviti naš pogled i naše namjere koje se tiče budućnosti Republike Srpske. Cilj nam je da ga približimo svakom čovjeku, da ukažemo šta nije dobro u društvu ali prije svega šta mi znamo i kako ćemo mijenjati postojeće loše stanje, prije svega u ekonomiji a i i u drugim segmentima društva“ – pojasnio je predsjednik SDS-a.

On je ponovio da je pravosuđe rak rana cijelog društva te da je upravo pravosuđe ključna prepreka za napredak i demokratizaciju Republike Srpske i cijele BiH.

„Nekada se stvari mogu mijenjati na bolje samo na način koji sada vidimo na primjeru bunta i specifičnog otpora narodnog poslanika Nebojše Vukanovića. Iz tog razloga sam podržao poslanika Vukanovića koji je u Narodnoj skupštini RS u poslaničkom klubu Srpske demokratske stranke. Neke stvari će se u budućnosti početi dešavati same i spontano. I to moramo prepoznati i suočiti se sa tim jer je nezadovoljstvo naroda sa stanjem u društvu – ogromno“ – poručio je Šarović za Frankfurtske vesti.

„Za razliku od Milorada Dodika i njegove stranke koji BiH a time i Republiku Srpsku uvode u NATO krupnim korakom, krijući to od javnosti, mi iz SDS smatramo da BiH iz istorijskih ali i drugih razloga treba ostati vojno neutralna i prioritetno slijediti korake Republike Srbije u vojnim integracijama“ – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom