Bosna i Hercegovina     | 03.06.2021. 11:40 |

Svjetski dan zaštite okoliša - dodjela nagrada 'Šampioni zaštite prirode'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Centar za razvoj i podršku (CRP) i ove godine organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade "Šampioni zaštite prirode, BiH  Green Awards". Ovogodišnja kampanja realizuje se uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Kampanja promoviše korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u BiH, saopćio je Centar za razvoj i podršku Tuzla.

Cilj je pronaći preduzeća, gradove/opštine, NVO-e, fondacije, fakultete, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi motivišu i druge.

U ovogodišnjoj kampanji je u svim kategorijama učestvovalo 49 nominovanih kandidata iz cijele BiH, za koje je glasalo više od 24.000 građanki i građana.

Ceremonija obilježavanja Međunarodnog dana zaštite okoliša u BiH, uz proglašenje pobjednika i dodjelu priznanja "Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards" bit će održana u petak, 4. juna u Sarajevu, hotel Hollywood na Ilidži.  

Priznanja će pobjednicima uručiti uspješna mlada sportašica, novinarka i aktivistkinja u promociji zaštite prirode iz Mostara Belma Baralija.

Projekat GreenWorks se realizuje u partnerstvu sa Mrežom za ruralni razvoj u BiH iz Istočnog Sarajeva i Centrom za ekonomski i ruralni razvoj CERD iz Laktaša.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za Bosnu i Hercegovinu 2019. - Podrška postojećim i novoosnovanim mrežama OCD-a u različitim područjima,saopćio je Centar za razvoj i podršku Tuzla.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'