Bosna i Hercegovina     | 03.06.2021. 11:50 |

Mandžo: Osigurana imunizacija za sve uposlenike  MUP-a BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 3. juna (FENA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde osiguralo je imunizaciju za svoje uposlenike.

Resorni ministar Armin Mandžo naglašava da je posljednji val pandemije Covid-19 teško pogodio MUP BPK, tako da je bilo neophodno što prije pronaći način za vakcinaciju uposlenih.

Po njegovim riječima upućen je dopis na više adresa kako bi se osigurale vakcine

- Zbog povećanog broja oboljelih u Upravi policije MUP-a BPK u proteklom periodu, smatrali smo nužnim naše uposlenike uvrstiti u prioritete za vakcinaciju s obzirom na to  da su stalno zbog prirode svog posla izloženi riziku. Na naše zahtjeve pozitivno je odgovorio Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde koji je osigurao 20 vakcina Pfizer i Ministarstvo sigurnosti BiH koje je osiguralo 200 vakcina proizvođača Sinovac – pojasnio je Mandžo.

 Dodao je da  je 20 uposlenika već izvršilo imunizaciju vakcinom Pfizer, dok će se vakcinacija posredstvom Ministarstva sigurnosti obaviti 14. juna u sarajevskoj Zetri.

- Uprava policije zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova broji oko 200 uposlenih i sa ovim brojem vakcina bit će vakcinisani svi uposlenici MUP-a BPK. Jedini koji se nisu prijavili na listu za imunizaciju su oni koji su već vakcinisani ili oni koji su u skorije vrijeme preboljeli Covid -19 i stekli imunitet, što ne znači da i oni do kraja godine neće biti vakcinisani – pojasnio je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.       

Dodao je da su za sve uposlenike ove institucije osigurane i doze za revakcinaciju.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta