Stranačke aktivnosti     | 03.06.2021. 12:21 |

Saopćenje za javnost OO SDA Ilidža

FENA Saopćenje

Dok se pogoršana sigurnosna situacija usložnjava sa komunalnom higijenom na području općine Ilidža, trojka već mjesec i pol ne zakazuje sjednicu Općinskog vijeća Ilidža.

Obzirom da je Općinsko vijeće Ilidža, u Kantonu Sarajevo, održalo najmanje sjednica u novom sazivu, pozivamo parlamentarnu većinu u vijeću, da što hitnije sazove redovnu sjednicu, te da planiramo tematske sjednice o sigurnosti i komunalnoj higijeni na području naše općine.

Primjera radi, Općinsko vijeće Ilidža je do trenutka pisanja ovog teksta održalo TRI redovne sjednice, a četvrta još uvijek nije najavljena, dok ostala općinska vijeća planiraju već sedmu sjednicu.

Iako smo svjesni limitranih nadležnosti naše lokalne zajednice, vjerujemo da kao predstavnici građana imamo i zakonsku, ali i moralnu dužnost da osudimo pogoršanje sigurnosne situacije, te da radimo na donošenju konkretnih Zaključaka kojim ćemo ukazati većim nivoima, te dati prijedlog za rješenje ove situacije na području naše općine.

Također, svjedočimo da, nažalost, naša lokalna zajednica nikad nije bila zapuštenija. Želimo da uzmemo aktivno učešće u rješavanju problema i ne bježimo od odgovornosti da samo djelovanjem možemo doći do tih rješenja.

Bježanje od problema stavlja nas u defanzivnu poziciju i na taj način, nažalost najveću štetu imaju građani.

PRESS SLUŽBA OO SDA ILIDŽA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu