Bosna i Hercegovina     | 03.06.2021. 12:42 |

Delegacija MUP-a Crne Gore posjetila SIPA-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3.juna (FENA) - Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetila je danas delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore (MUP Crne Gore), predvođena državnim tajnikom Radom Miloševićem i sastala se sa delegacijom SIPA-e s ravnateljem Darkom Ćulumom na čelu.

Budući da se radi o prvoj posjeti delegacije MUP-a Crne Gore SIPA-i, ravnatelj Ćulum informirao je prisutne o svim bitnim činjenicama u svezi sa dosadašnjim radom SIPA-e, prioritetima u budućem radu, kao i rezultatima posljednjih akcija u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

- Tijekom sastanka delegacija, razgovarano je o stanju u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, u zemlji i regionu, reintegraciji i resocijalizaciji povratnika sa stranih ratišta, te strateškim normativima i institucionalnim okvirima za borbu protiv nasilnog ekstremizma i terorizma – saopćeno je iz SIPA-e.

Razgovarano je o intenziviranju suradnje i zajedničkom radu na provođenju Zajedničkog akcijskog plana za borbu protiv terorizma na zapadnom Balkanu, potpisanog 5. listopada 2018. godine u Tirani, kao i Sporazumu o provođenju Zajedničkog akcijskog plana za borbu protiv terorizma, potpisanom u studenom 2019. godine u Skoplju.

Crnogorska delegacija obišla je prostorije Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e te su upoznati sa radom i opremom kojom raspolaže ta Jedinica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu