Bosna i Hercegovina     | 03.06.2021. 14:36 |

Skopljak pozvao medije da pod istu lupu stave akademska zvanja direktora UKC Tuzla i UKC Sarajevo

FENA Saopćenje

TUZLA, 3. juna (FENA) - Fahrudin Skopljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona saopćio je da je nakon davanja saglasnosti kantonalne vlade za imenovanje Alena Kamerića, za v.d. direktora UKC Tuzla u javnosti evidentno razočaranje ovakvim potezom Vlade TK.

-Prvi put u historiji najvećeg kliničkog centra u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, na njegovo čelo je došao neko ko je netom prije imenovanja tražene reference, ekspresno i za potrebe imenovanja stekao na privatnom fakultetu, a ne na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Evidentno je da se zarad ličnih interesa svjesno degradira i visokoškolska ustanova i klinički centar koji se finansiraju od novca građana Tuzlanskog kantona, a vidimo i po reakcijama građana da je na ovom i svim drugim primjerima moralnog sunovrata, vlast u Tuzlanskom kantonu gubi i ono malo podrške stranačkih vojnika interesne koalicije – istakao je u izjavi za javnost Fahrudin Skopljak.

On je pozvao i medije da u ovom slučaju nemaju dvostruke aršine.

-Nadam se da će mediji koji su ostrašćeno i sa puno energije pod lupu stavili doktorat direktorice UKC Sarajevo, na isti način tretirati i istražiti kako, u kojim zakonskim okvirima, vremenskom periodu i za koju svrhu je tako ekspresno direktor UKC-a dobio posljednja akademska zvanja. To je idealna prilika da ti mediji dokažu svoju profesionalnost i tvrdnju da rade u interesu građana – istakao je Skopljak.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'