Kultura     | 03.06.2021. 15:06 |

Ivanković: Raduje me što sve više djece pohađa formalno glazbeno obrazovanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Dobitnik nagrade "Cvjetko Rihtman" za 2020. godinu je Dragan Ivanković. Magistrirao je na Odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, a u veljači ove godine i na Studiju glazbene umjetnosti FPMOZ Sveučilišta u Mostaru – smjer glazbena kultura i etnomuzikologija, saopćila je Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS).

- Čast mi je biti dobitnik ove nagrade, koja nosi tako veliko ime. Nisam očekivao da ću biti predložen za nagradu, a ovim putem zahvaljujem se svima koji su prepoznali moj rad u protekloj akademskoj godini i predložili me za nagradu - rekao je Dragan Ivanković.

Ivanković vjeruje da će klasična muzika biti sve više zastupljena u javnom prostoru, a garancija zato su mlade generacije koje će steći muzičko obrazovanje.

- AMUS je 2021. godinu proglasio godinom klasične (umjetničke) glazbe – za koju mislim da u BiH još uvijek nije dovoljno zastupljena. Međutim, gledajući svoju sredinu, u kojoj radim kao glazbeni pedagog, uviđam da se sve više djece na poticaj roditelja odlučuje za formalno glazbeno obrazovanje. Zbog te činjenice vjerujem da će u skorijoj budućnosti klasična glazba biti više izvođena i slušana u BiH- smatra Dragan Ivanković, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta