Bosna i Hercegovina     | 03.06.2021. 15:48 |

Larson: Policija ima ključnu ulogu u prevenciji i borbi protiv korupcije

FENA Saopćenje

ZENICA, 3. juna (FENA) - Savjetnik za borbu protiv korupcije u Bosni i Hercegovini Erik Larson posjetio je danas Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK).

Policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Semir Šut upoznao je gosta s provedenim konkursom za prijem novih policijskih službenika, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Istovremeno, prezentirao je i detaljno obrazložio mjere koje Uprava policije provodi na sprečavanju nepotizma i svih drugih vidova koruptivnog i nedozvoljenog ponašanja, prvenstveno u kontekstu dosljedne primjene novog Pravilnika o načinu i rasporedu testiranja kandidata za prijem u policijsku službu, ali i svih drugih zakonskih odredbi i obavezujućih propisa, koji precizno definišu načine postupanja i nadležnosti policijskih službenika.

Kako iz MUP-a ZDK navode, Larson je u dosadašnjim susretima i posjetama pomno pratio sve faze provedenog konkursa, te pružio jasnu i nedvosmislenu podršku nastojanju da se zapošljavanje u javnom sektoru provodi krajnje transparentno i zakonito.

Tokom ove posjete, Larson je izjavio da policija igra ključnu ulogu u prevenciji i borbi protiv korupcije, te da je otvoreno i transparentno zapošljavanje od krucijalne važnosti za uspješnu prevenciju.

Policijski komesar Šut je u svom obraćanju iskazao zahvalnost povodom posjete Larsona, te posebno za nesebičnu pomoć i značajnu podršku koju on kontinuirano pruža komesaru Šutu i Upravi policije u njihovim naporima na profesionalizaciji policijskih struktura u ZDK, kao i na planu odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, navodi se u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'