Bosna i Hercegovina     | 03.06.2021. 19:59 |

Tuzla - Desetominutna šutnja za život mladosti

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA, 3. juna (FENA) - Na Trgu Slobode u Tuzli večeras je održana desetominutna šutnja čiji je povod bio samoubistvo društvene aktivistice i apsolventice Pravnog fakulteta u Tuzli Adise Atiković.

- Ovo je prilika da dođemo i pokažemo solidarnost, empatiju i uputimo poruku društvu da niko nije sam i da važnost mentalnog zdravlja nikada ne prestaje. Danas svjedočimo ovome događaju, a već sutra to može biti neko od nas ili od naših najbližih. Djelujmo na vrijeme – izjavio je za Fenu Kenan Suljić iz Omladinskog resursnog centra Tuzla.

Mladi pozivaju društvo na djelovanje kako nam se ne bi ponovilo, kako se mladi ne bi osjećali usamljenima i u bezizlaznim situacijama.

- Mentalno zdravlje postoji da bismo ga čuvali i njegovali. Duša kada boli to se ne liječi lijekovima, nego najviše razgovorom i toplim riječima. Kada dođemo u situaciju beznađa, ljudi koji oko nas žive najbolji su lijek. Živimo u društvu stereotipa i predrasuda. Inat nam biva prepreka za pomoć čovjeku koji pred nama umire. Jedini način da prebrodimo ovakve događaje i da gradimo bolju i zdraviju budućnost jeste razgovor, iskren odnos i povjerenje. Mali korak za svakoga od nas u životu, ali itekako ogroman i efikasan za bolje društvo i međuljudske odnose – izjavio je Suljić, jedan od organizatora skupa.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo