Kultura     | 04.06.2021. 09:55 |

Muharrem Inan gost predavač na stručnom skupu o dječijoj ortopediji

FENA Saopćenje

SARAJEVO. 4. juna (FENA) - Stručni skup o temi "Dječija ortopedija i traumatologija" bit će održan danas u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a gost predavač je specijalista ortopedije i traumatologije iz Turske Muharrem Inan. 

Muharrem İnan nakon završenog specijalističkog obrazovanja iz ortopedije i traumatologije u Turskoj iskustvo je stekao u različitim bolnicama u Italiji, Americi i Rusiji.

Radio je na Univerzitetu Yeditepe između 2006. i 2010. godine, a od 2012. godine radi na Pedijatrijskoj ortopedskoj akademiji Ortopediatri u Istanbulu.

Bio je istraživač saradnik na Odjelu za ortopediju i traumatologiju Univerziteta Erciyes, predavač na Odjelu za ortopediju i traumatologiju Univerziteta Erciyes, Opća bolnica Observer-Lecco Milano (Italija), učesnik je "Baltimore Centra za produženje ekstremiteta", u SAD-u je docent na Odsjeku za ortopediju i traumatologiju Univerziteta İnönü, sarađuje sa Kurganov centrom za deformacije udova (RTO, Rusija), Dječijom bolnicom u San Diegu, bio je istraživač u AI Dupont bolnici za djecu Wilmington, a predavao je na Univerzitetskoj bolnici Yeditepe te na Medicinskom fakultetu Cerrahpasa, saopćeno je.

Izjave za medije su planirane za 12.30 sati, u konferencijskoj sali na II spratu Upravne zgrade, a obratit će se uime domaćina prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice i gost iz Turske prof. dr. Muharrem Inan, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo