Bosna i Hercegovina     | 04.06.2021. 12:15 |

Počelo 9. zajedanje HNS-a BiH, u tijeku podnošenje izvješća

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 4. lipnja (FENA) - Počelo je 9. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH koje se održava u Sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru.

Kako je najavljeno, izaslanici HNS-a BiH trebali bi izglasati rezoluciju koja će se oslanjati na dosad donesene dokumente HNS-a, koji upozoravaju na višestruko preglasavanje Hrvata.

Uz to, rezolucija, između ostalog, poziva na nužne promjene i dogovor, izvršavanja političkih dogovora i napredovanja prema vanjskopolitičkim ciljevima BiH.

 Sjednica je počela tako što su Hrvatska republikanska stranka i Čapljina u srcu zatražile nove točke dnevnog reda, na što je predsjedatelj zasjedanja Dragan Čović prokomentirao kako će se ono što traže naći u njegovu izvješću o radu HNS-a BiH. 

Riječ je o zastupljenosti hrvatskog naroda u tijelima vlasti, institucijama i organizacijama na razini BiH, entiteta i županija kao i lokalnoj razini te pitanje definiranja odnosa i strateških ciljeva na političkoj sceni u BiH. 

- Te ćemo točke iznijeti u mom izvješću, a onda dati mogućnost da se o njima raspravi - kazao je Čović, dodavši kako će se u izviješću naći sve teme važne za hrvatski narod u BiH.

U nastavku zasjedanja usvojen je Poslovnik o radu HNS-a te formirana radna tijela.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom