Bosna i Hercegovina     | 04.06.2021. 14:01 |

Projekt obnove i adaptacije sportskih igrališta u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 4. juna (FENA) - Gradski sportski savez Bihać je uz podršku Gradske uprave i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona (USK) počeo realizaciju projekta obnove sportskih igrališta u gradu na Uni.

-Projekt podrazumijeva uređenje i adaptaciju svih igrališta u središtu grada. Dotrajali mobilijar zamijenit ćemo potpuno novom modernom opremom, što se prvenstveno odnosi na košarkaška igrališta. Bit će postavljene nove konstrukcije za koševe, table, zglobni obruči i mrežice, a i svi tereni će biti ponovo ocrtani u skladu sa pravilima veličine košarkaških terena. Posebno ćemo se fokusirati na centralno gradsko igralište Bigram, gdje su radovi već počeli - kazao je sekretar Gradskog sportskog saveza Bihać Sinan Ferizović.

Naglašeno je i kako je Košarkaški klub "Željo 1971" već aplicirao za projekat Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kojim se žele osigurati sredstva i za zamjenu podloge na košarkaškom igralištu Bigram.

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić dodao je i kako se u okviru ovih projekata planira izgradnja odbojkaških igrališta, odnosno da je nabavljena sportska oprema za potrebe bihaćkih srednjih škola.

-U okviru ovog projekta adaptacije igrališta, na igralištu u Gradskoj aleji kod stadiona Nogometnog kluba Jedinstvo omogućit ćemo sve pretpostavke za postavljanje odbojkaškog terena. Vjerovatno vrlo brzo ćemo uz podršku Grada Bihaća i Gradske turističke zajednice krenuti i u izgradnja odbojkaškog terena na pijesku uz samu Unu, na novoizgrađenom odmaralištu i igralištu u Midžić - mahali. Također, uspjeli smo uštediti određeni iznos novca za kupovinu sportske opreme, koju smo uručili našim srednjim školama, naravno u skladu sa potrebama - izjavio je Smiljanić.

Svi projekti se odvijaju uporedo s potpunom rekonstrukcijom i dogradnjom Gradske sportske dvorane "Luke", što je jedan od najvrijednijih i najvećih projekata u posljednjih nekoliko godina u gradu Bihaću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu