Bosna i Hercegovina     | 04.06.2021. 15:14 |

Određene mjere zabrane Nedeljku Lizdeku, osumnjičenom za organizirani kriminal

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za ukidanje mjere pritvora osumnjičenom Nedeljku Lizdeku, donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH te je prema Lizdeku ukinuta mjera pritvora određena rješenjem Suda BiH od 20.5.2021. godine.

Istovremeno, prema osumnjičenom su određene mjere zabrane, uključujući mjeru zabrane putovanja, uz privremeno oduzimaje važeće putne isprave i zabranu izdavanja nove, te mu se zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje lične karte.

Određena je i mjera obaveznog povremenog javljanja državnom organu, na način da se osumnjičeni obavezuje da se javlja, jednom sedmično, u Policijsku stanicu Pale.

Osumnjičenom se nalaže da strogo postupa u skladu sa naredbama i pozivima Suda BiH kojima se mijenjaju uslovi ili ukidaju ove obaveze ili kojima se zahtijeva njegovo prisustvo u Sudu, kao i da bude dostupan Sudu i Tužilaštvu BiH.

Izrečene mjere će trajati dok za istim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda.

Kontrola opravdanosti trajanja mjera vršit će se svaka dva mjeseca, a osumnjičenom može biti određen pritvor ukoliko prekrši bilo koju nametnutu obavezu.

Nedeljko Lizdek osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima - teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog djela, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana