Bosna i Hercegovina     | 04.06.2021. 15:45 |

Predstavnici Saveza udruženja boraca PLBiH obišli rodnu kuću Alije Izetbegovića

FENA Saopćenje

BOSANSKI ŠAMAC, 4. juna (FENA) - U okviru manifestacije obilježavanja Dana Patriotske lige Bosne i Hercegovine (PLBiH) i 30. godišnjice historijskog skupa u tadašnjem Domu milicije u Sarajevu kada je formiran Savjet za nacionanu odbranu i osnovana Patriotska liga BiH (10. juna 1991. godine), predstavnici Saveza udruženja boraca Patriotska liga BiH posjetili su Bosanski Šamac - mjesto rođenja Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine i osnivača Stranke demokratske akcije i Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom, predstavnici Patriotske lige obišli su rodnu kuću predsjednika Alije Izetbegovića, koja je prije nekoliko godina renovirana i od 2019. godine uređena kao Spomen-muzej s ciljem očuvanja sjećanja na lik i djelo predsjednika Izetbegovića.

To je bila i prilika da, razgledanjem eksponata u Spomen-muzeju, saborci iz Patriotske lige evociraju sjećanja i uspomene na predsjednika Aliju Izetbegovića, njegovu historijsku ulogu i njegovu borbu za Bosnu i Hercegovinu i bošnjački narod u njoj.

Prilikom posjete Bosanskom Šamcu predstavnici Patriotske lige s područja Tuzlanskog kantona (TK) i regije Sjeverna Bosna boravili su i u džamiji Aziziji u Bosanskom Šamcu, gdje su nakon obavljene džume-namaza proučili fatihu na mezaru predsjednika Sulejmana Tihića, saopćeno je iz Pres-službe Saveza boraca PL TK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta