Bosna i Hercegovina     | 05.06.2021. 12:44 |

SBŽ realizirao program razmjene državnih službenika u okviru EUSYP projekta

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 5. lipnja (FENA) - U skladu s planiranim projektnim aktivnostima i Memorandumom o razumijevanju, zaključenim između British Councila i Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), realiziran je program razmjene državnih službenika unutar BiH u okviru EUSYP projekta.

Cilj programa, realiziranog od 31. svibnja do 4. lipnja ove godine, je pomoć SBŽ-u pri razvoju profesionalnog i depolitiziranog sistema, kroz mehanizme prevencije korupcije, kao jednog od osnovnih kriterija procesa pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, objavila je Vlada SBŽ-a.

Ured za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu SBŽ-a koordinirao je sastanke, u sklopu kojih su predstavnici projekta održali niz razgovora s predstavnicima organa uprave i civilnog društva, s ciljem razmjene informacija o temi "Suočavanje s problemom korupcije u javnom institucijama u BiH kroz unaprjeđenje mehanizama za borbu protiv korupcije i podizanje svijesti".

Sudjelovanje u projektu uzelo je 18 osoba iz Tima Vlade SBŽ-a za sprječavanje korupcije, Interresorne komisije za izradu strategije prevencije korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije te izradu akcijskog plana prevencije korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u SBŽ-u, Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine SBŽ-a, Tima za prevenciju i sprječavanje korupcije Općine Travnik, te radnih grupa za europske integracije, OESS-a i Centra za edukaciju mladih.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom