Sport     | 05.06.2021. 14:10 |

Promocija knjige „Stazama jednog sportiste“ posvećene Senjaninu Maglajlije

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5. juna (FENA) – „Stazama jednog sportiste“, naziv je knjige posvećene jednom od najboljih bh. rukometaša svih vremena Senjaninu Maglajliji, čija promocija je održana danas u njegovom rodnom Goraždu.

Autori knjige su njegovi roditelji Esad i Sadeta Maglajlija koji su godinama pratili uspjehe svog sina, člana zlatne generacije rukometa bivše Jugoslavije i najboljeg bh. rukometaša.

Na promociji je predstavljen i dokumentarni film o životu i sportskim uspjesima popularnog Nanija, čiji je autor njegov brat Jasenko.

Otac Esad emotivno je govorio o svom sinu ističući da su poštujući želju Nanija, prvu promociju knjige koja sadrži njegovu sportsku biografiju  zajedno  odlučili organizirati upravo u njegovom rodnom gradu, gdje je sve i počelo.

Pojasnio je da je kroz sadržaj ove knjige prikazan put  Maglajlije, kako je on postao vrhunski sportista, pronoseći slavu goraždanskog rukometa, grada rukometa, grada heroja, a, kako je kazao, prisustvo njegovih prijatelja, sportista i sugrađana na ovoj promociji potvrdilo je  da je Senjanin odabrao pravi put u kojem je istrajao i stekao ugled u sportskoj javnosti, kao vrhunski sportista.

 - Željeli smo da tekstovi u knjizi budu svojevrsni putokaz mlađim generacijama sportista, posebno rukometaša jer oni treba da znaju da je trnovit put do zvijezda, ali ukoliko postoji ljubav prema sportu, jaka želja da se sportski snovi ostvare, uz veliki trud i malo sreće, rezultat neće izostati“ – kazao je Esad Maglajlija.

 

Senjanin Maglajlija na promociji je kazao da  knjiga „Stazama jednog sportiste“ nosi niz univerzalnih poruka.  

- Ljubav je nit koja sve to povezuje ali i ukazuje  na to šta bi trebao biti primat mlađih trenera, koji bi trebali djecu najmlađe dobi animirati da se oni zaljube, a kada se to desi onda počinje modeliranje igrača uz te talente i selekcije koji se rade poslije. Više nema nazad, i u tom momentu počinju ambicije. Ja sam išao korak po korak bez nekih velikih vizija, i nisam mogao ni pretpostaviti gdje ću biti, ali postaviti neke kratkoročne ciljeve u životu i truditi se da ih ostvariš je ispravan put  – poručio je Senjanin Maglajlija.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo