Sport     | 06.06.2021. 12:07 |

Članice Judo kluba 'Una' iz Bihaća nižu uspjehe

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. juna (FENA) - Članice Judo kluba "Una" iz Bihaća Hana Piralić, Džana Kovačević, Hana Midžić i Elma Poprženović nanizale su vrhunske rezultate u posljednjih mjesec dana. Na Međunarodnom turniru "Sarajevo Open 2021" osvojile su prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji. Na prvenstvu Federacije BiH zaslužile su drugu poziciju u konačnom poretku, dok su mlađe članice ovog uspješnog tima bile najbolje i na državnom kadetskom šampionatu u Vitezu.

- Na kadetskom prvenstvu BiH u Vitezu, koje je neposredno iza nas, Hana Midžić i Elma Poprženović osvojile su zlatne medalje i bile najzaslužnije za osvojeno prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji. Na taj način osigurale su sebi mjesto i u nacionalnoj reprezentaciji, odnosno nastupe na Evropskom prvenstvu u Rigi i ovogodišnjem Balkanskom šampionatu - rekao je jedan od klupskih trenera Fikret Bečić.

Sve članice tima prethodno su bile prvakinje Federacije BiH u svojim konkurencijama i kategorijama, dok su Hana Midžić, Džana Kovačević i Hana Piralić nadmašile konkurenciju i popele se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i na Međunarodnom takmičenju "Sarajevo Open 2021".

Trener Hadis Ramić naglasio je kako su to rezultati neospornog talenta, ali prvenstveno kvalitetnog rada čak i u vrijeme najstrožijih mjera uslovljenih pandemijom koronavirusa.

- Djevojke su izvanredno radile cijeli ovaj period i bile maksimalno posvećene napretku, tako da mislim da su one spremne i za iskorak na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima - riječi su Hadisa Ramića, kojeg je Gradski sportski savez Bihać proglasio najboljim sportskim trenerom u prošloj godini.

U jednom od najuspješnijih sportskih kolektiva na području Unsko-sanskog kantona nadaju se kako će im poboljšanje epidemiološke situacije i ublažavanje mjera napokon dopustiti putovanje i nastupe na najprestižnijim evropskim i svjetskim nadmetanjima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta