Bosna i Hercegovina     | 07.06.2021. 16:07 |

Održana sjednica Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Ministar komunikacija i prometa BiH i predsjedavajući Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH Vojin Mitrović danas je u Sarajevu, nakon četiri godine, sazvao i vodio prvu sjednicu tog tijela.

Na sjednici je razmatran Presjek dosadašnjeg rada Državnog komiteta, Prijedlog plana i programa rada za period od 2020. do 2024., Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu Državnog komiteta, te Informacija o provedenim aktivnostima revizije Programa sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH.

Dogovoreno je da Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH u roku od 60 dana završi konačnu verziju Nacrta programa sigurnosti civilnog zrakoplovstva. Također, doneseni su određeni zaključci u vezi sa radom Državnog komiteta, a sve u cilju podizanja sigurnosti civilnog zrakoplovstva na viši nivo imajući u vidu da Državni komitet prije četiri godine nije funkcionirao.

Sjednici su prisustvovali ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zamjenik ministra odbrane BiH Marko Okolić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, generalni direktor Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH Čedomir Šušnjar, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH Davorin Primorac, zamjenik direktora Granične policije Fahrudin Halač, savjetnik ministrice vanjskih poslova BiH Denis Hadžović i savjetnik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Dalibor Milošević, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo