Bosna i Hercegovina     | 07.06.2021. 17:09 |

Japan ima važnu ulogu u promociji demokratskih vrijednosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Damir Arnaut razgovarao je danas s ambasadorom Japana u BiH Makotom Itom o saradnji dvije zemlje s fokusom na visoko obrazovanje, zaštitu okoliša i u zdravstveni sektor.

Razgovarano je i o nedavnom sastanku Vijeća za implementaciju mira, na kojem je potvrđeno imenovanje novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, te o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Arnaut je istaknuo izuzetno pozitivnu ulogu Japana kada su u pitanju promocije demokratskih vrijednosti, tržišne ekonomije, sigurnosnih standarda, te upotrebe najmodernijih tehnologija u različitim sektorima u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Ito je poslanika Arnauta obavijestio o nedavnoj posjeti ministra vanjskih poslova Japana Bosni i Hercegovini, te se razgovaralo o potencijalnim posjetama članova Parlamenta Japana (Diet) nakon izbora koji su planirani za septembar, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom