Bosna i Hercegovina     | 07.06.2021. 17:25 |

Konjička srednja škola dobila robotičku opremu

FENA Saopćenje

KONJIC, 7. juna (FENA) - U povodu Dana Općine Konjic, konjički načelnik Osman Ćatić u ponedjeljak je posjetio Srednju školu Konjic i tom prilikom uručio nagradu Elektrotehničkoj školi, smjer informacione tehnologije, u vidu robotičke opreme koja je potrebna za odvijanje praktične nastave, vježbe i učešče na robotičkim takmičenjima.

Naime, početkom tekuće godine ekipa ove škole osvojila je nagradu za najkorisniji projekat na robotičkom takmičenju pod nazivom  "Budućnost se dešava sada" koje je održano u sklopu Prve međunarodne robotička konferencija u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji CERIT-a.

Prilikom prijema koji je tim povodom bio organizovan za učenike, načelnik Ćatić najavio je punu podršku Srednjoj školi Konjic u opremanju kabineta kako bi učenici mogli da se na adekvatan način pripremaju za naredna robotička takmičenja, uče i ostvaruju uspjehe, što je danas i realizovano, navode iz Općine Konjic.

- Čestitam učenicima i profesorima i zahvaljujem na trudu i zalaganju koje ulažete u svoje znanje i vještine i to na pravilan način prezentujete na zadovoljstvo škole i grada - kazao je tom prilikom načelnik Ćatić naglašavajući kako će i u budućnosti sve njihove aktivnosti biti prepoznate i na pravi način nagrađene.

Zahvalu na uručenoj nagradi uputila je direktorica konjičke Srednje škole Enisa Karkelja.

- Hvala načelniku i Općini Konjic na nagradi koja je za nas veoma značajna jer smo ovim robotičkim setovima upotpunili nastavna sredstva za odvijanje praktične nastave za učenike Elektrotehničke škole - kazala je direktorica.

Uime učenika na posjeti i nagradi zahvalili su Adi Krnjić i Medina Čolak, a uime profesora Hikmet Trnka, koji je naglasio kako  Elektrotehnička škola u Konjicu egzistira 40 godina te da njeni učenici decenijama ostvaruju i pokazuju izuzetne rezultate.   

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana