Bosna i Hercegovina     | 08.06.2021. 14:05 |

Gudeljević i Grlić Radman o borbi protiv pandemije i položaju Hrvata u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević u okviru službene posjete Hrvatskoj održala je sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlić Radmanom povodom donacije cjepiva protiv COVID-19 Bosni i Hercegovini.

Tokom susreta razgovarano je o naporima koje dvije države ulažu u borbi protiv pandemije COVID-19, kao i nužnosti koordinacije mjera u tome. Tom prigodom ministrica Gudeljević je sugovornika upoznala o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te procesu imunizacije stanovništva.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te zaključili kako je promjena Izbornog zakona glavni uvjet za stvaranje političkog ozračja koje vodi ka ostvarivanju BiH kao funkcionalne, stabilne i prosperitetne države triju konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Jedna od tema razgovora bila je i omogućavanje lakšeg prelaska državnih granica, a što je neupitno u interesu svih državljana susjednih i prijateljskih država, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo