Ekonomija     | 08.06.2021. 15:33 |

Tegeltija i Drljača o prekategorizaciji graničnog prijelaza Novi Grad - Dvor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s načelnikom općine Novi Grad Miroslavom Drljačom o prekategorizaciji graničnog prijelaza Novi Grad - Dvor u kategoriju graničnog prijelaza za transport roba koji ne podliježu inspekcijskom nadzoru.

Prekategorizacija bi omogućila lakši promet roba i olakšala poslovanje privrednim subjektima s područja prijedorske regije i Unsko-sanskog kantona. Granični prijelaz Novi Grad - Dvor je imao kategoriju graničnog prijelaza za transport roba sve do 2013. godine.

Tokom sastanka konstatirano je da su stvoreni tehnički uvjeti za prekategorizaciju graničnog prijelaza, kao i  da ne postoji niti jedno otvoreno pitanje između BiH i Hrvatske u vezi s tim.

Sastanku su prisustvovali i ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara Vojin Mitrović i predsjednik Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Republike Hrvatske Božo Zovko.

Tako je dogovoreno i da će Mješovita komisija za praćenje provođenja Ugovora o Granici između BiH i Republike Hrvatske na sastanku u drugoj polovini mjeseca juna razgovarati o ovom zahtjevu.

Načelnik Općine Novi Grad izrazio je zahvalnost na pomoći u rješavanju tog pitanja koje je od velikog značaja za građane i privredne subjekte Novog Grada i regiona, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'