Ekonomija     | 08.06.2021. 15:27 |

Ministri BiH i Republike Hrvatske sljedeći tjedan u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 8. lipnja (FENA) - U Brčko distriktu BiH u utorak je održan pripremni sastanak povodom dolaska ministra komunikacija i prometa BiH Vojina Mitrovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Olega Butkovića sljedeći tjedan u Brčko.

Visoki zvaničnici će se sastati s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH, te supervizorom za Brčko Michaelom Scanlanom i šefom Delegacije Europske unije u BiH Johannom Sattlerom, a tema razgovora bit će izgradnja novog mosta na rijeci Savi, investicije koja će značiti ponovno uspostavljanje teretnog prometa na prekograničnom mostu koji veže BiH (Brčko distrikt BiH) i Republiku Hrvatsku (Gunja).

"Očekujemo pozitivan ishod razgovora koje ćemo imati s državnim ministrima. Važno nam je da što prije dođemo do zajedničkog rješenja i da profunkcionira odvijanje teretnog prometa, što je svakako u interesu za obje države, a posebno za Brčko distrikt BiH i Luku Brčko gdje započinjemo projekt rekonstrukcije Luke vrijedan 10 milijuna eura", rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

On je dodao da su aktivnosti nove Vlade Brčko distrikta BiH u vezi s izgradnjom mosta održavane na tjednoj razini te da će prvi konkretan rezultat biti spomenuti sastanak državnih izaslanstava, kao korak dalje ka realizaciji te značajne investicije.

Po riječima gradonačelnika Kadrića, paralelno se aktivno radi i na ucrtavanju trasa kroz Distrikt za izgradnju autoceste Vukosavlje – Rača s jedne i Orašje – Tuzla s druge strane, a koji će u budućnosti biti dio međunarodnog koridora Beograd – Sarajevo, s petljom u Brčkom koja će učiniti Distrikt budućim prometnim čvorištem.

"Svi ovi infrastrukturni projekti značit će brži i lakši promet roba i usluga, ali i razvoj gospodarstva koje je značajno pogođeno trenutačnom pandemijom koronavirusa", ocijenio je Kadrić.

On je za sljedeći tjedan najavio početak radova na rekonstrukciji platoa „Luke Brčko“ vrijedan 1.770.000 maraka, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta