Stranačke aktivnosti     | 08.06.2021. 17:16 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

Konačna presuda doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću i zločinačkoj ideji za koju se borio, kao i ostvarenom rezultatu kroz tu ideju, samo je mala satisfakcija žrtvama genocida u Srebrenici i generalno bošnjačkom i drugim narodima, za masovna ubistva, stradanja i protjerivanja koja im je priredio zločinac Mladić i vojska kojom je komandovao.

Na ovom svijetu ne postoji sud, niti kazna koja bi bila adekvatna za zločinca Mladića, za sve njegove počinjene zločine i zlodjela za koja je lično odgovoran. Također, ne postoji ni pravda koja bi zadovoljila žrtve i nadoknadila im svu bol i patnju koju su pretrpjeli u agresiji na BiH.

Zaslužena kazna ratnom zločincu Ratku Mladiću, za bošnjački narod, koji je najviše stradao u agresiji na BiH, i građane naše države može pričinjavati samo minimalno zadovoljstvo žrtvi, i to kroz spoznaju da je dželat ipak kažnjen.

Konačna presuda ratnom Zločincu Mladiću, imat će ogromne i političko-pravne konsekvence, jer je ona dokaz da će svaki pojedinac, zajednica ili država koji, eventualno, u budućnosti pokušaju nasrtati na BiH, bošnjački i druge narode, završiti kao zločinac Mladić.

Pres-centar SBB-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!