Bosna i Hercegovina     | 08.06.2021. 20:17 |

TIKA spremna podržati modalitete podrške boračkoj populaciji u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i koordinator Turske razvojne agencije – TIKA za Bosnu i Hercegovinu Muhammed Ünal razgovarali su danas o modalitetima dodatne podrške za osnaživanje boračke populacije u Kantonu Sarajevo.

Bilo je riječi o podršci funkcioniranju boračkih zadruga, zapošljavanja boračke populacije, te njihove prekvalifikacije i dokvalifikacije.

Obrazloženo je i kako bi konkretna podrška bila usmjerena na boračke zadruge upravo s ciljem zadržavanja trenutno uposlenih pripadnika boračke populacije u njima.

- Aktivirali bi se i drugi programi upošljavanja ove ranjive kategorije stanovništva, bila bi s istim ciljem omogućena i njihova prekvalifikacija i dokvalifikacija, naravno, prilagođena aktuelnim potrebama tržišta rada u našem kantonu - istakao je nakon sastanka ministar Osmanović.

Koordinator Ünal je iskazao spremnost TIKE da podrži sve predložene modalitete podrške, s tim da bi se njihovi načini i detalji usaglasili i precizirali na narednim susretima, saopšteno je iz Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana