Bosna i Hercegovina     | 09.06.2021. 07:27 |

Razgovor o značaju nauke u razvoju funkcionalnih znanja u NUB BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Razgovor o temi "Značaj nauke/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata" bit će održan danas u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine povodom izlaska iz štampe tematskog Zbornika radova.

Radovi u Zborniku nastali su povodom Naučnog savjetovanja o značaju nauke u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenta koje je bilo planirano prošle godine, a otkazano zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19.

Cijeneći značaj teme i uloženi trud autora, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti se odlučilo za objavu tematskog Zbornika radova, smatrajući da će prezentirani radovi dati doprinos u reformi obrazovnog procesa na svim nivoima u BiH.

Sudjelovat će akademici Adila Pašalić-Kreso, Lamija Tanović i Rešid Hafizović, te univerzitetski profesori i naučnici iz Sarajeva i Mostara Dženana Husremović, Lejla Kafedžić, Jasminka Hasić Telalović, Enisa Gološ, Andrej Gajić i Amina Seferagić, kao i predstavnici Ujedinjenog koledža svijeta Mostar i Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH, Miljan Rupar i Žaneta Džumhur.

Učesnici su, među ostalim, i autori tekstova u ovom zborniku, a čiji su izdavači Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i NUB BiH, najavio je Ured za odnose a javnošću Vlade FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana