Bosna i Hercegovina     | 09.06.2021. 12:02 |

„Merhamet“ uručio pomoć stanovništvu Izmira

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac uručio je novčanu pomoć stanovništvu Izmira čiji su domovi stradali u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio taj grad u Turskoj. Vrbanjac je donaciju, u iznosu od 10.000 eura, uručio guverneru Izmira Yavuzu Selimu Kosgeru.

Sredstva su prikupljena u okviru akcije „Pomoć stanovništvu Izmira“ koju je pokrenuo HO „Merhamet“ MDD, a u akciji su učestvovali i „Merhamet“ Švedske i Bosansko Kanadsko humanitarno društvo iz Toronta.     

-  Željeli smo da pokažemo solidarnost sa građanima grada Izmira koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom te da im pošaljemo poruku da su građani Bosne i Hercegovine uz njih i u najtežim trenucima. Možda je ova pomoć koju smo prikupili simbolična, ali je od srca - kazao je Vrbanjac.  

Guverner Kosger je zahvalio „Merhametu“ na pomoći stanovništvu Izmira.

- Građani Izmira će znati cijeniti ovaj humani gest „Merhameta“ koji je još jednom potvrdio da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska bratske i prijateljske zemlje - kazao je  Kosger.

Uručenju pomoći prisustvovao je i generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, te bivši poslanik u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske i nekadašnji predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Albanije Rifat Sait, saopćeno je iz "Merhameta".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo