Svijet     | 09.06.2021. 12:38 |

Troje poginulih u požaru u Covid bolnici u Rusiji

FENA Internet

MOSKVA, 9. juna (FENA) - Tri osobe su poginule u srijedu u požaru koji je izbio u ruskoj bolnici koja liječi pacijente od COVID-19, saopćile su vlasti, dok je jedan zvaničnik sugerirao da je uzrok požara pokvareni ventilator.

Od početka pandemije Rusija je javila o nekoliko požara u jedinicama intenzivne njege, za koje liječnici tvrde da su izazvani kvarovima na ventilatorima koji se koriste u liječenju pacijenata teško oboljelih od virusa.

Požar je izbio u ranim jutarnjim satima u srijedu u bolnici u gradu Rjazanu, oko 180 kilometara od Moskve,  u odjelu koji liječi pacijente od COVID-19.

Guverner regije Nikolaj Ljubimov izjavio je državnoj televiziji da je ventilator u odjelu bio pregrijan i da je izazvao vatru, javila je novinska agencija Interfax.

Medicinske sestre su pokušale da ugase požar, ali su bile neuspješne u tome i neke od njih zadobile su teške opekotine, kazao je guverner.

Istražna komisija, koja istražuje velika krivična djela, saopćila je da je pokrenula krivičnu istragu kako bi ustanovila da li je požar izazvan nemarom. Također se dodaje da istraga razmatra razne eventualne uzroke požara, prenosi Reuters.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana