Sport     | 09.06.2021. 12:47 |

Amar Gegić potpisao za Cibonu

FENA Saopćenje

ZAGREB, 9. juna (FENA) - Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić novi je igrač zagrebačke Cibone.

Dvadesettrogodišnji Gegićem u redove Cibone dolazi iz Sparsa, gdje je 2016. započeo karijeru. U međuvremenu je igrao za Bayern, beogradski Partizan i tuzlansku Slobodu, a u posljednjoj sezoni za sarajevski klub u ABA 2 ligi u prosjeku za 29 minuta provedenih u igri postizao 15.8 poena, 6.4 skokova i 4.2 asistencije. Bio je član svih mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine je stalni član seniorske reprezentacije, navodi se na internet stranici hrvatskog kluba.

- Doveli smo mladog bosanskohercegovačkog reprezentativca koji je svojim ovogodišnjim igrama privukao pozornost i drugih ABA-ligaša i inozemnih klubova. Sretni smo što smo uspjeli ovaj posao završiti. To je igrač koji može igrati na više pozicija, koji je vrlo atletičan i ima iskustva igranja u inozemstvu, igrao je za Bayern i Partizan. Prepoznao je Cibonu kao sredinu u kojoj će se njegov potencijal razviti do kraja. On kao igrač sigurno još nije završen, ali posjeduje kvalitetu koja će nama pomoći u narednoj sezoni  - izjavio je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Trener Vladimir Jovanović dodao je da mu je drago što su uspjeli dovesti "mladog, talentiranog igrača koji je reprezentativac svoje zemlje".

- Imao je sjajnu sezonu iza sebe, kako na reprezentativnom tako i na klupskom planu. Nadam se da je on nešto što treba ovoj ekipi i da će biti odlično pojačanje te da će svojim kvalitetama donijeti ono što je potrebno ovoj ekipi. Za njega su bili zainteresirani mnogi i meni kao treneru je jako drago da je shvatio kako je Cibona za njega dobra sljedeća destinacija i mjesto gdje može razvijati svoj talent. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti svoje ciljeve. Jako smo aktivni na košarkaškom tržištu i u pregovorima smo s još nekoliko potencijalnih pojačaja - rekao je Jovanović.

Gegić je naglasio da je imao ponuda tokom cijele sezone, ali da je Cibona pokazala najveći interes i da su se lako dogovorili.

- Najvažnije od svega je da sam našao zajednički jezik s trenerom Vladom. Generalno mi se sviđa plan i rad ljudi u klubu i tu sam da pomognem da vratimo Cibonu u sami vrh regionalne košarke. Pratio sam igre kluba puno više u drugoj polovici sezone i svidjelo mi se što sam vidio. Okosnicu ekipe su činili mladi igrači koje uglavnom poznajem otprije, s obzirom na to da smo dosta puta igrali jedni protiv drugih. Smatram da mogu doprinijeti u svim segmentima igre kako bi ekipa pobjeđivala, ali ne bih puno pričao o tome, izaći ću na teren i pokazati što znam. Nadam se i kako će se situacija s koronavirusom ubrzo primiriti kako bi uspjehe mogli proslavljati uz navijače - izjavio je Gegić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo