Bosna i Hercegovina     | 09.06.2021. 13:50 |

Nović razgovarao s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Al-Ahmadijem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) – Član Skupine za Afriku i države Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sredoje Nović razgovarao je danas s novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamahom Dakhelom R. Al-Ahmadijem.

Sugovorinici su se složili kako između dvije države nema otvorenih pitanja, ali da Skupina prijateljstva između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije predstavlja dobar osnov za unapređenje odnosa na mnogim područjima, posebno ekonomije i turizma.

Prema riječima Novića, situacija s koronavirusom je, na žalost, spriječila da se ostvare mnogi kontakti između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije. Izrazio je nadu da će pandemija proći u što skorije vrijeme kako bi došlo do bilateralnih sastanaka i susreta kako zvaničnika i tako i drugih ljudi iz BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Činjenica kako ostvarivanje odnosa na mnogim poljima, posebno ekonomskim, znači jačanje jedne države na mnogim poljima, Nović je izrazio zadovoljstvo što stanovnici Kraljevine Saudijske Arabije pokazuju veliko interesovanje za posjete i ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

S tim u svezi, izrazio je nadu da će Vijeće ministara BiH u skorije vrijeme riješiti pitanja kada je riječ o sporazumu kojim će se omogućiti bezvizni ulazak građana Kraljevine Saudijske Arabije u Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Al – Ahmadi se zahvalio Noviću na srdačnom prijemu i razgovoru i poručio da Veleposlanstvo Kraljevine Saudijske Arabije u BiH u svakom trenutku stoji na raspolaganju s ciljem unapređenja odnosa između dviju država, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'